2013 – heren 8 kampioen

Voor-Beltrum – VIOS 8 wint met 10-2 van Varsseveld 8 en behaald het kampioenschap in de reserve 7e klasse.

Op 2de Pinksterdag stond in een overvolle ‘Halfwegdome’ voor VIOS 8 (ook wel bekend als DVV) de kampioenswedstrijd tegen Varsseveld 8 op het programma. Met de wetenschap dat directe concurrent Westendorp 2 reeds om 09.00u tegen RKZVC 5 was begonnen en vanuit Zieuwent de eerste berichten doorkwamen dat Westendorp zou gaan winnen, wisten de mannen van coaches Wilfried Klein Gunnewiek en Weinand Stapelbroek dat ze vandaag moesten winnen om het kampioenschap in de 7de klasse 25 op eigen terrein binnen te halen.

Na deze wedstrijd staan immers nog 2 uitwedstrijden op het programma voor VIOS 8. Dat het moeten winnen toch wel wat druk met zich mee bracht was ook wel enigszins terug te zien in de eerste minuten van de wedstrijd.
VIOS was oppermachtig, creëerde een hand vol kansen, maar oog in oog met de keeper van Varsseveld wilde de bal er toch steeds niet in. Daarnaast was het ook een flinke aderlating voor VIOS dat topscoorder Rob Groot Zevert reeds in de 13de minuut geblesseerd het veld moest verlaten. Het was dan ook geen toeval dat een enigszins gelukkige goal van Marc Groot Zevert (de bal werd behoorlijk van richting veranderd) de ban brak. Met een van richting veranderd afschot van Dennis Luttilkhold was het verzet van de tegenstander gebroken en werd al snel duidelijk dat de titel naar Voor-Beltrum zou gaan. In het verloop van de wedstrijd werd er nog veelvuldig gescoord, waarmee het massaal toegestroomde publiek waar voor hun geld kreeg en het kampioenschap ook nog wat extra glans werd gegeven. Uiteindelijk blies scheidsrechter Bennie Tuinte na circa 92 minuten af en stond er een 10-2 eindstand op het bord. Het kampioenschap was hiermee een feit.

Nadat aanvoerder Tom Luttikhold uithanden van oud DVV-voorzitter Henk Klein Gunnewiek de kampioenschaal mocht ontvangen, werden alle toeschouwers uitgenodigd om in café Halfweg de receptie bij te wonen. DVV-voorzitter Michel Tuinte en VIOS-voorzitter Ton Scharenborg complimenteerden de spelers, begeleiding, het thuisfront van de spelers en de sponsoren met het behaalde kampioenschap, waarna ook diverse andere teams van VIOS hun collega-voetballers feliciteerden. Volgens de laatste berichten was het nog erg lang ‘onrustig’ in Voor-Beltrum………. Heren, nogmaals gefeliciteerd!!!!

Scoreverloop:
30.  (1-0) Marc Groot Zevert
35.  (2-0) Dennis Luttikhold
42.  (3-0) Marcel Leusink
45.  (4-0) Sjaak Klein Gunnewiek
48.  (5-0) Michel Tuinte
50.  (5-1) Speler Varsseveld
53.  (6-1) Eigen doelpunt Varsseveld
55.  (6-2) Speler Varsseveld
71.  (7-2) Björn Scharenborg
82.  (8-2) Wilfried Klein Gunnewiek
86.  (9-2)  Ronnie Stapelbroek
92.  (10-2) Ivo Luttikhold (penalty)