2018 – heren 1 promotie

VIOS B – GVA: 2 – 1

Donderdag 21 Juni – VIOS schrijft historie en promoveert naar 3e klasse.

Het is midzomernacht. De zon staat op zijn hoogste punt gedurende het jaar. Ook VIOS behaalt een hoogtepunt met de promotie naar de 3e klasse. Wie had dat gedacht na de winterstop en een moeizame eerste seizoenshelft?

Op woensdag wordt duidelijk dat er niet een halve finale maar een hele finale op het spel staat. Bij VIOS ontbreken vaste krachten Freek Helmers, Jurgen Wiegerinck en Twan te Woerd wegens een schorsing. In de warming-up moet ook nog Rik Groot Zevert afhaken vanwege liesproblemen. Allemaal niet ideaal en GVA komt dan ook beter uit de startblokken.

VIOS moet wennen aan de omzettingen en na een moeizaam begin gaat het toch langzaamaan beter. Invallers Niek Tuinte en Tycho klein Gunnewiek werpen de schroom van zich af en werken hard. Hiermee geven ze het goede voorbeeld. Ook het publiek laat veel meer van zich horen dan in de wedstrijd tegen MvR en vormt zo de ‘twaalfde man’. 
Na een half uur haalt Ian Groot Zevert uit en via de lat belandt de bal achter de lijn. De meerderheid heeft dit gezien, zo niet de grensrechter! Even later is het dan toch raak wanneer Ian nogmaals uithaalt. 1-0, dit is ook de ruststand.

In de tweede helft tilt Bob Groot Kormelink de stand naar 2-0 door middel van een kopbal. GVA komt nog terug tot 2-1 en daar blijft het bij. Vreugdetaferelen op en rond het veld. De mannen van Manfred Graven behalen een overwinning voor de gehele club. Een kroon op een mooi seizoen met meerdere kampioenen. Nog meer een kroon op meerdere jaren van hard en veel werken door al onze leden en andere vrijwilligers.

Midzomernacht de kortste nacht van het jaar. Spelers, begeleiding en vele supporters en leden vierden door en maalden niet om een korte nachtrust.

Doelpuntenmakers:
1-0: Ian Groot Zevert
2-0: Bob Groot Kormelink

PS: buurtverenigingen bedankt voor de leuke reacties via sociale media