Geef je nu op voor de cursus verenigingscheidsrechter

maandag 26 augustus

Altijd al willen fluiten of fluit je misschien al, maar heb je nog geen cursus gedaan? De Scheidsrechtersvereniging Winterswijk eo. is druk bezig om in het najaar van 2024 een cursus verenigingsscheidsrechter te organiseren in samenwerking met de KNVB & gastvereniging vv Rietmolen. De locatie is vastgesteld van vv Rietmolen. De cursus zal bij voldoende animo in het najaar beginnen. 

Zoals bekend, zijn we ook bij Vios op zoek naar (nieuwe) scheidsrechters. Dus mocht je interesse hebben om hier mogelijk aan mee te doen, om (in de toekomst) wedstrijden te kunnen fluiten bij onze club, laat het dan weten aan Robin klein Falckenborg (rkleinfalckenborg@gmail.com).

Hieronder vind je meer info over de cursus verenigingsscheidsrechter:

Na deze praktijkgerichte verenigingsopleiding scheidsrechter veldvoetbal kun je met voldoende ‘bagage’ aan de slag bij 11 tegen 11-wedstrijden bij je club. Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. Mede daarom is het aanstellen van een praktijkbegeleider door de vereniging een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan deze opleiding. De praktijkbegeleider heeft een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen.   

Cursusdeel
Het doel van het de cursus is input te leveren die de cursisten nodig hebben om de wedstrijden die ze gaan leiden zo sportief en zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Onderwerpen als spelregels, samenwerken met assistent-scheidsrechters, de 11 competenties (die in alle scheidsrechtersopleidingen terugkomen), intervisie-opdrachten die betrekking hebben op volgen en positiekiezen tijdens het spel en spelhervattingen, disciplinaire straffen vormen de leidraad voor de bijeenkomsten. Daarnaast komt het interpreteren van spelregels en richtlijnen voor de scheidsrechter aan de orde. 

Ervaringsdeel
Tijdens het ervaringsdeel (wedstrijden leiden binnen de eigen vereniging) gaat de cursist in de werkelijke context zijn wedstrijden leiden. Op deze wijze ontwikkelt de cursist al doende de competenties. De individuele begeleiding tijdens het ervaringsdeel geschiedt door een begeleider. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback. 

  • Duur van de opleiding: 4 bijeenkomsten van 3 uur
  • Minimale leeftijd: 13 jaar
  • Kosten deelname: De kosten worden door Vios vergoed, indien je wedstrijden voor onze club wil fluiten!

Mocht je geïnteresseerd zijn en je wil onze club helpen, laat het dan weten aan Robin klein Falckenborg (rkleinfalckenborg@gmail.com). Ook bestaande scheidsrechters mogen zich melden!


Terug naar nieuwsoverzicht