VIOS – Vogido: 2-2

zondag 7 april

VIOS laat VOGIDO werken voor de punten.

Dani en Jikke zijn vandaag de pupillen van de week op Sportpark ‘de Sonders’. Onder mooi weer laten zij de bal voor het eerst rollen. Zij laten het net bollen en goed voorbeeld doet volgen. Al na twee minuten weet Tom te scoren uit een aanval welke hij zelf opzet. Een mooie opsteker voor vandaag in de wedstrijd tegen Vogido. Titelkandidaat en koploper van de vierde klasse B.

Vogido boekte al 13 overwinningen op rij, de laatste tegen mede titelkandidaat BSC Unisson. Voor VIOS dus geen gemakkelijke klus vandaag. Dat blijkt vooral in de eerste helft. VIOS komt dan wel snel op voorsprong, het is Vogido dat het beste voetbal laat zien. Al na 10 minuten weet het de gelijkmaker te produceren na een mooie aanval. VIOS beperkt zich tot verdedigen en loert op een buitenkansje. Eén daarvan wordt benut door Freek. Hij troeft de keeper van Vogido af al protesteert deze nog hevig. Er zou een overtreding aan het doelpunt vooraf zijn gegaan maar hij had vooral zelf resoluter moeten ingrijpen. Freek is hem uiteindelijk te slim af en toont hiermee zijn klasse. Het is alweer zijn 150e competitiedoelpunt!

Vogido gaat door en na 22 minuten gaat Sven in de fout. Hij moet herstellen en dat ten koste van een penalty. Zoals vaker deze competitie treedt Flin op als reddende engel. Hij keert de penalty en ook de rebound is een prooi voor hem. Vogido domineert en combineert makkelijk maar het weet de overmacht niet in doelpunten om te zetten. De ruststand is dan ook 2-1 en daarmee komt VIOS goed weg.

De tweede helft blijft VIOS aanvankelijk relatief makkelijk overeind. Vogido heeft meer balbezit maar het weet niet veel te creëren. Er zijn weinig tot geen gevaarlijke momenten voor de doelen. Na meer dan een uur spelen komt Lars in het veld en hij krijgt een goede mogelijkheid dankzij zijn eigen inzet. Niet veel later valt dan toch enigszins onverwacht de 2-2. Een lange bal, gedragen door de wind, valt goed voor de gasten uit Enschede en zij weten goed af te ronden. Het is een opmaat naar een enigszins tumultueuze slotfase waarbij Flin zijn doel verder schoon weet te houden. Eenmaal wordt hij hierbij gered door de lat. De eindstand is 2-2 en uiteindelijk is dat een uitslag waar eenieder tevreden mee is. Een mooie serie van Vogido wordt onderbroken en dat is een goede prestatie van de mannen van Maarten te Velthuis en Nick van der Luyt.

Volgende week uit naar BSC Unisson. Aanvang 14.00uur.

Doelpuntenmakers:
1-0: Tom Walterbos
2-1: Freek Helmers

VIOS – Vogido: 2-2 Bekijk foto's
Terug naar wedstrijdverslagen