VIOS – LSV: 3-0

vrijdag 26 april

VIOS wint van LSV en maakt een grote stap naar handhaving in de 4e klasse.

Koningsdag valt dit jaar op zaterdag en beide partijen zijn overeengekomen om de wedstrijd vooruit te spelen. Deze week een wedstrijd bij kunstlicht op de donderdagavond. Zowel LSV uit Lonneker als ook VIOS zijn nog niet zeker van een blijvend verblijf in de 4e klasse en beide ploegen hebben de punten nog hard nodig. In Lonneker wist LSV de drie punten binnen te halen. VIOS is gewaarschuwd!

Na de winterstop heeft het trainersduo Maarten te Velthuis en Nick van der Luyt de spelstrategie aangepast omdat de resultaten uitbleven. VIOS is meer reactief gaan spelen vanuit een verdediging op de eigen helft. Tot nu toe is dit lonend gebleken en VIOS werd in Tubantia zelfs bestempeld als reuzendoder met gelijke spelen tegen de titelkandidaten BSC Unisson, FC Eibergen en VOGIDO.

Vandaag wordt een zelfde strijdwijze gehanteerd en de aanvallers Lars en Bouke weten druk te zetten waar moet en waar nodig gebruik te maken van hun snelheid. Al in de tweede minuut is VIOS succesvol wanneer Lars de bal veroverd en samen met Tom tot een afronding komt. Bouke valt op door met inzet en doorzettingsvermogen enkele goede mogelijkheden te creëren. In de 24ste minuut beloond hij zichzelf door de 2-0 op het scorebord te brengen.

In de laatste minuten voor rust weet LSV nog goed aan te dringen en komt VIOS goed weg wanneer de spits van LSV net te laat komt bij een goede en strakke voorzet. De ruststand is dan ook 2-0.

In het eerste kwartier na rust kabbelt de wedstrijd voort. Er zijn geen opvallende momenten voor de doelen. Niet veel later kopt Bouke de 3-0 tegen de touwen na een mooie vrije trap vanaf de zijkant. Niet veel later krijgt Bouke nog een mooie kop kans en daarmee zijn de gevaarlijkste momenten voor de doelen wel gemeld.

Helaas ontspoort het duel bijna in de laatste minuten na een domme en onnodige overtreding van de zijde van LSV. De reactie vanuit het kamp van VIOS is ook niet verstandig en het wordt even onvriendelijk. Scheidsrechter Floors toont ervaring en rust. Hij houdt de kaarten op zak en geeft VIOS een vrije trap. Hierna fluit hij af en is hiermee de verstandigste man binnen de lijnen en een goed spelleider. Goed gedaan Jan!

Volgende wedstrijd wordt gespeeld op 12 Mei in en tegen De Lutte. Aanvang 14.00uur.