Ajax B JO17-1 – VIOS B. JO17-1

zaterdag 20 april

Zaterdag 20 april stond de belangrijke wedstrijd tegen Ajax B op de planning. In tegenstelling tot het Ajax uit Amsterdam konden de mannen van Ajax B tegen ons een belangrijke stap zetten richting het kampioenschap. Maar ook wij hadden nog kans om op de bovenste plek te eindigen. Dan moest er in ieder geval gewonnen worden van Ajax B om het gat van vier punten te verkleinen tot één.

Omdat onze eigen selectie aardig was uitgedund. Door blessures en door skireisjes waren we genoodzaakt om Sep, Fedde & Jannis, vorig jaar nog spelers van de JO17, vandaag mee te nemen richting Breedenbroek. Gelukkig konden zij meedoen waardoor de wedstrijd gewoon door kon gaan.

Sep had vorig jaar de gewoonte om op wedstrijddagen een volgepakte broodtrommel mee te nemen. Geheel volgens vast ritueel worden dan enkele broodjes voor de wedstrijd genuttigd, dan nog een paar voor de warming-up, om vervolgens de laatste broodjes in de rust op te eten. Het schijnt dat de broodtrommel zo vol zat dat zelfs Fedde zijn buik er van vol heeft kunnen eten.

Eenmaal aangekomen in Breedenbroek konden de manschappen van de JO17 zich klaarmaken voor de belangrijke wedstrijd. Advies van het kader: ‘Speel alsjeblieft niet weer een typische JO17 eerste helft’. Deze helft wordt gekenmerkt door het jezelf heel moeilijk te maken en op achterstand te komen. Met deze boodschap in het achterhoofd kon de warming-up beginnen.

De hele ochtend had het geregend, maar wonder boven wonder was het voor en tijdens de wedstrijd prachtig weer. Tussen de wolken scheen de zon fel over sportpark ’t Houtbroek. Dit weer maakte ook wat los bij Stan en Jesse, die tijdens de warming-up de bal van grote afstand over en weer speelde. Zij trokken hieruit de conclusie dat zij de Dani Alves en Lionel Messi van VIOS zijn. Deze twee (oud) voetballers stonden bekend om hun warming-up, waarbij de bal van grote afstand over en weer werd geschoten, zonder dat de bal de grond raakte. Als lezer mag je zelf invullen wie Jesse & wie Stan is in deze vergelijking…

Omdat het de hele ochtend had geregend lag het veld er niet al te best bij, wat resulteerde in een aantal glibber en glij partijen tijdens het positiespel. Desalniettemin was de JO17 klaar voor de wedstrijd. Ajax B had ondertussen ook de 50 minuten durende warming-up afgerond waardoor beide teams klaar waren voor de kraker in de 3e klasse.

De JO17 begon in de volgende opstelling aan de eerste helft:

Boet; Bram, Sep, Tijn, Jannis; Fedde, Mika, Seb; Wytze, Daan & Boele.

Tristan, Siem & Thijmen waren de eerste helft wissel.

De openingsfase van de wedstrijd was volledig voor Ajax B Vanaf de eerste minuut kregen zetten zij druk op VIOS. VIOS wist hier geen raad mee en kon niet zijn eigen positiespel spelen. Ook vanuit de lange bal werden geen kansen gecreeerd. Door de druk en verkeerd instappen van VIOS kon een middenvelder van Ajax B vrijuit schieten, hierbij werd de paal geraakt, de spits van Ajax B was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. 1-0 Ajax B en VIOS lijkt af te steven op een echte VIOS JO17 eerste helft.

Wellicht gaf deze tegenslag toch de aanzet om beter in het spel te komen. Op het middenveld werd de tweede bal goed veroverd en na een combinatie werd Fedde bereikt. Die de diepgaande Wytze kon wegsturen. Wytze rond daarna koeltjes af waardoor VIOS weer op gelijke hoogte komt.

Niet veel later stuurt Seb wederom Wytze weg met een steekpass, wederom kan Wytze fraai afronden wat de stand vlak voor rust totaal doet omdraaien: 1-2 voor VIOS.

Met deze tussenstand gaat VIOS de rust in en weet een typische JO17 helft te voorkomen.

In de rust komen Tristan, Thijmen & Siem in de ploeg voor Bram, Jannis & Boele.

In de tweede helft heeft VIOS wederom moeite met Ajax B Die alles op alles zetten om de stand nog om te buigen. Ze gaan ook steeds opportunistischer spelen. Van eigen helft wordt een vrije trap in de 16 geslingerd, een speler van Ajax B kan de bal vrij aannemen op de 16 meter en op doel schieten. In eerste instantie weet Boet de bal uit de goal te ranselen maar helaas komt de rebound wederom bij de spits terecht die vakkundig de bal inschiet. Echter gebeurde dit vanuit buitenspelpositie. Helaas ging de scheidsrechter hier niet in mee. Roel had ondertussen alle schijn tegen nadat hij in de eerste helft al 15 keer moest vlaggen, omdat de voorhoede spelers van Ajax B, de buitenspelregel niet kende. De vlaggenparade op koningsdag was er niets bij…

Helaas zorgde deze goal voor nog meer vertrouwen bij Ajax B Ze gaven nog meer gas bij en binnen een mum van tijd stond de score op 4-2. Sep had wellicht beter wat brood kunnen delen met het hele team, want bij elke schijnbeweging hapte de gehele JO17 gretig toe.

Met het klinken van het laatste fluitsignaal werd Ajax B de terecht winnaar van deze wedstrijd en dus ook kampioen van deze competitie. Vanuit hier nogmaals de felicitaties aan Ajax B. Vanuit Amsterdam zullen ze jaloers kijken naar de geweldige resultaten uit Breedenbroek.

Vanuit VIOS gaan we na de meivakantie alles geven om toch nog een mooie eindklassering te behalen. Het volgende verslag zal gemaakt worden door onze vaste, trouwe & meest fanatieke supporter: Ian.


Terug naar wedstrijdverslagen