VIOS – Hengelo: 2-3

maandag 4 maart

VIOS laat een goede kans liggen tegen Hengelo.

Onder mooie weersomstandigheden op sportpark ‘de Sonders’ wordt tegenstander Hengelo ontvangen. VIOS en Hengelo hebben even veel punten en evenveel gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. Enkel het doelsaldo van VIOS is beter dan dat van Hengelo. VIOS neemt daarmee een zevende plaats in. Kortom een belangrijke wedstrijd om afstand te nemen van de onderste regionen.

Bij VIOS zijn Twan en Douwe afwezig vanwege blessures en hun plaatsen worden ingenomen door Niels en Ynse. Hengelo start goed en weet in de eerste vijf minuten twee goede mogelijkheden te creëren. Hierna krijgt VIOS meer grip op de wedstrijd en na een kwartier spelen zijn er goede mogelijkheden voor Ian en Tom. Hieruit volgt een corner welke door Bouke wordt binnen gekopt en staat het 1-0. Hierna zijn er nog grote kansen voor Freek en Ian maar VIOS verzuimd om afstand te nemen.

Vanaf de 40e minuut komt VIOS onder grote druk te staan met wel vijf grote kansen voor Hengelo. VIOS ontsnapt wanneer een vrije schietkans wordt naast geschoten. Er volgen nog enkele corners en uit de derde wordt de gelijkmaker gemaakt. De ruststand is dan ook 1-1.

In de tweede helft scoort VIOS de 2-1 maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. Voorafgaand aan deze situatie ligt een speler van Hengelo geblesseerd op de grond maar VIOS verkiest om door te spelen. De goed leidende scheidsrechter neemt het vlagsignaal over en er blijft een 1-1 op het scorebord staan.

In het vervolg blijft het spel over en weer gaan en is het bij vlagen rommelig. Na 73 minuten valt de 1-2 wanneer de kleinste man op het veld mag binnen koppen. Bouke krijgt nog een goede mogelijkheid maar een minuut later valt de 1-3 en is het duel gespeeld. Bouke weet in blessuretijd dan nog wel de 2-3 te scoren maar deze is enkel voor de statistieken.

Volgende week uit naar Rood-Zwart. Aanvang 14.00uur.