SJO AZSV – AD’69 JO17-4 – VIOS B. JO17-1

zaterdag 2 maart

Op 2 maart ’24 was het dan zover. De revanche wedstijd tegen SJO AZSV – AD’69 Jo 17-4. VIOS B. had iets goed te maken na de 6-3 nederlaag op 7 oktober ’23. Aangezien de twee eerste wedstrijden van het seizoen zakelijk gewonnen werden, gingen we met veel vertrouwen richting Aalten. De dag begon al goed toen we Siem uit bed moesten halen aangezien hij het de avond er voor iets te laat had gemaakt. En zeg nou eerlijk, 9.30 is wel heel vroeg als je geen wekker zet. Nadat Siem voor de tweede keer dit seizoen thuis is opgehaald kwamen we aan in Aalten en kon de warming-up beginnen.

VIOS JO-17-1 startte in de volgende opstelling 4-3-3.

Boet
Tristan – Tijn – Niek – Bram
Siebe – Seb – Mika
Boele – Daan – Wytze

Eerst helft

De 1e helft begon vrij stabiel. We stonden goed opgesteld en konden de rust bewaren in het spel. Rond de 15e minuut kwamen we goed aan het voetballen, er werd goed gecombineerd en we kregen kansen. 2 minuten later was er een goede combinatie tussen Seb, Wytze, Mika en Daan, waarna Seb een goede steekpass tussen de verdediging speelde. Hierdoor kon Wytze de bal in de loop meenemen, de keeper omspelen en de bal zakelijk binnen schieten: BAM 0-1. Na de 0-1 ging Vios zeer compact staan en wist de tegenstander niet echt wat ze er mee aan moesten. AZSV-AD’69 kwam erdoor kreeg de kans legde de bal terug 1-1, dit kwam door dat niemand scherp stond en we een beetje verbaasd waren dat ze dat toch nog konden. Bij deze goal was er één iemand zeer scherp: Roel Goldewijk, die zeer overtuigend zijn vlag omhoog stak! BUITENSPEL, dus de 1-1 ging niet door. Dus we stonden nog steeds met 0-1 voor. De hoop was dus zeker nog niet verloren. De tegenstander was het er overigens niet mee eens dat de goal werd afgekeurd en dat heeft Roel nog wel even aangehoord….

Vios kwam niet veel meer aan voetballen dus de bal ging al snel lang, waardoor Wytze een aantal keer de kans kreeg maar niet tot scoren kwam. Eind van de 2e helft zat de verdediging van Vios met de gedachten al in de kleedkamer wat nog tot een grote kans leidde, maar AZSV schoot de bal op de paal. Dat was ook de laatste aanval van de 1e helft.

Ruststand 0-1

In de rust waren de trainers zeer tevreden over de 1e helft. Er werd verteld dat we vooral niet mee in het spel van de tegenstander moesten gaan en gewoon door moesten gaan met het spel van de 1e helft. Thijmen kwam erin voor Boele. Siem moest nog even blijven zitten aangezien hij te laat was. Siem kwam wel met de vraag bij de trainers: “Mag ik ff ontbijtje halen aangezien ik nog niks heb gegeten”. En dat mocht, dus Siem had nog mooi wat te doen. En Jeroen was daar zeer blij mee.

Tweede helft

De 2e helft begon VIOS vlijmscherp en kregen na 10 minuten een grote kans. De bal werd diep gespeeld op Wytze, na een schot kwam de bal uit de kluts terug op Seb waarna hij richting de achterlijn dribbelde, de bal perfect terug legde voor Mika die de bal prachtig in de goal schoot. BAM 0-2! De trainer van de tegenstander begon ook scherper te worden. Daan kreeg een mooie hoge bal en vertrok van de eigenhelft richting de goal, maar de trainer van de tegenstander zat al zo hoog in zijn emotie dat hij riep tegen hun: “afvlaggen”. De grens stak de vlag omhoog zonder ook maar na te denken en de scheidsrechter floot de bal af, desondanks schoot Daan de bal zeer beheerst binnen maar die telde dus helaas niet. AZSV-AD’69 kwam nog tot een kans. De spits van de tegenstander dribbelde langs drie man van VIOS die flink aan het slapen waren. Daarna waren we het spel helemaal kwijt. We gingen mee met het spel van de tegenstander dat uiteindelijk leidde tot de lange bal. Nadat zo’n twaalf keer gedaan te hebben had de scheidstrechter het na 47 minuten ook wel een keer gezien. VIOS nam de 3 punten weer mee naar huis en AZSV-AD’69 treurde van het veld en wat waren we blij dat we de revanche wedstrijd gewonnen hadden.

Eindstand 1-2

Man of the match: Roel Goldewijk

Aanstaande zaterdag 9 maart ’24 spelen we om Thuis tegen SVBV Jo 17-1. Dit wordt weer een revanche wedstrijd aangezien we in de vorige fase ook al tegen hun hebben gespeelt. Deze wedstrijd hadden we met 2-1 verloren dus reden genoeg om ditmaal wel te winnen. We hopen en een mooie aanmoediging langs de kant dit zullen we nodig hebben.

Het volgende wedstrijdverslag wordt geschreven door Siem Bosch. Heel veel succes er mee.