Longa’30 JO17-3 – VIOS B. JO17-1

zaterdag 3 februari

Op zaterdag 3 februari stond de wedstrijd Longa’30 17-3 – VIOS B. 17-1 op het programma. Dit was de eerste wedstrijd van de nieuwe fase na de korte winterstop. Ondanks het koude weer stonden we weer paraat.

Opstelling:
(k) Boet
Bram-Fedde-Tijn-Siem
Niek-Seb ©-Siebe
Wytze-Mika-Boele

Exact om 12:40 uur begonnen we met een goeie warming up. De wissels waren aan zet om Boet warm te schieten. Tijdens de warming up voelde Boele een pijntje, en nadat de complete staf dit ook in de gaten had, werd Daan ingezet als vervanger van Boele.

Eerste helft
We begonnen de wedstrijd sterk. Fedde kreeg de eerste kans na een corner die opgezet werd door Wytze, maar het schot ging net over. Toen kwam Siebe met een afstand schot maar die ging helaas net over. We waren de eerste 20 minuten veel beter aan de bal dan Longa, maar zonder succes . Ook Niek kreeg zijn kans. Hij nam de bal aan met buitenkant rechts, en ook hij schoot op goal. Deze ging net als alle andere kansen naast. Ondertussen op de bank bleef het heel rustig.

De sfeer was zeer goed. Na 35 minuten kwam er weer een corner van Wytze. Deze belande op het hoofd van Seb, maar de bal kwam op de paal. Vlak voor tijd werd Wytze de diepte in gestuurd door een bal van Seb. Hij nam de bal goed aan en schoot vanaf het 16 meter gebied in de linker kruising 0-1.

Het was rust.

Tweede helft

In de rust werd er gewisseld, Michael voor Daan. De 1ste kans was al kort na rust. Een afstand schot van Niek, maar helaas ging deze de bal op de paal. De tegenstander werd sterker en had ook wat kansen maar deze werden allemaal tegengehouden of gingen naast. Totdat er een afstandsschot van Longa kwam, deze was onhoudbaar voor Boet. Jammer! 1-1. Mika werd gewisseld voor Thijmen.

We kregen een vrije trap doordat  Seb op 22 meter van de goal van Longa naar de grond werd gehaald. Fedde zette de vrije trap op, maar ook deze kans ging naast. Wytze kwam weer met een afstand schot maar deze bal ging op de lat. Het was nog steeds 1-1.

De rust bleef bij de complete staf. Totdat in de 70ste minuut Niek een kans kreeg. Hij schoot van afstand over de keeper heen in het doel. 1-2! In de voorlaatste minuut had Wytze alweer een kans maar deze ging wederom weer op de lat.

Einde 2de helft

De volgende wedstrijd zaterdag 24-02 om 15.00 uur thuis tegen Keijenburgse boys JO17-1.