VIOS – Overdinkel: 5-0

maandag 22 januari

VIOS maakt een goede start na de winterstop.

Voor de winterstop eindigde VIOS met een nederlaag. De eerste helft van de competitie verliep moeizaam. Een gebrek aan effectiviteit voorin, eenvoudige tegentreffers en verschillende blessures. Na elf wedstrijden heeft VIOS elf punten en neemt het een negende plaats op de ranglijst in. Tegenstander Sportclub Overdinkel heeft tien punten en bezet de elfde plaats. Kortom een belangrijke wedstrijd voor het vervolg van de competitie.

Het is koud en winderig en geen aangenaam weer. Toch is het druk op sportpark ‘de Sonders’. Het is frühshoppen en CV de Belhamels maakt gebruik van de sporthal om ander verenigingen te ontvangen. VIOS start goed en neemt meteen het initiatief. Al na 10 minuten staat het 2-0. Vooral Raun is hierbij bepalend. Goed doorzetten en goede voorzetten zorgen voor scores van Freek en Bouke.

In alle linies weet VIOS de tegenstander af te troeven en toont het felheid. Op het middenveld zijn Douwe en Wim in goeden doen. Hierdoor kan Tom zich ook meer onderscheiden maar Wim weet zich te belonen wanneer hij de 3-0 op het scorebord zet. Na 35 minuten scoort Freek de 4-0 en is de wedstrijd gespeeld.

De spelers weten dit ook en er sluipt slordigheid in het spel. Tot tweemaal toe brengt Flin goed redding voor rust.

Na rust zakt VIOS meer in en is Overdinkel meer aan de bal. VIOS speelt reactief en heeft enkele aardige counters. Bij één van deze counters wordt een overtreding begaan op Tom. De toegekende penalty wordt door Freek binnen geschoten waarmee de eindstand van 5-0 is bereikt. Een hattrick vandaag voor Freek!

In het restant wordt er nog volop gewisseld door Maarten en Nick. Voor Rick Klein Tuente betekent het zijn debuut in heren-1 voor thuispubliek. Volgende wedstrijd op 28 Januari in en tegen Bentelo. Aanvang 14.00uur.