VIOS – De Lutte: 2-3

maandag 11 december

VIOS gaat de winterstop in met een nederlaag.

Vandaag is het een eerste ontmoeting tussen VIOS en De Lutte. Op de ranglijst nummer negen tegen nummer zes. Het onderlinge verschil is vijf punten. Vorige week zakte VIOS door de ondergrens en vandaag heeft het de mogelijkheid om voor thuispubliek een en ander recht te zetten. Daarnaast is het de laatste wedstrijd voor de winterstop en een goede mogelijkheid om een stabiele plek in de middenmoot te veroveren.

Scheidsrechter Vos is met vertraging in Beltrum aangekomen waardoor de wedstrijd met een kwartier vertraging start. De eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. VIOS komt tot goed uitgespeelde kansen maar zoals vaker heeft het moeite om te scoren. Ook De Lutte heeft enkele goede mogelijkheden maar Flin weet zijn doel schoon te houden. Supporters Frans en Ton verwachten dan ook geen doelpunt voor rust. Net als tegen TVO zit er weinig waarde in hun voorspellingen. Na 40 minuten is het Freek die 1-0 weet binnen te koppen. Een mooie ruststand voor VIOS.

Het zijn de donkere dagen van het jaar en omdat de wedstrijd later is begonnen wordt in de rust de verlichting aangestoken. Op VIOS heeft het geen goede uitwerking. Eerst houdt Flin VIOS nog op de been wanneer hij redding brengt maar twee minuten later is het toch raak en staat het 1-1. Brent vlagt nog voor buitenspel. Volgens hem is een bal doorgekopt door De Lutte. Scheidsrechter Vos meent dat een speler van VIOS de bal heeft doorgekopt. Is de scheidsrechter verblindt door de verlichting? In ieder geval toont hij zich eigenzinnig en neemt beslissingen die niet altijd begrepen worden.

VIOS zelf acteert in deze fase als een konijn dat in de koplampen kijkt. Weer twee minuten later staat het zelfs 1-2 wanneer De Lutte een mooie aanval goed weet af te ronden. Tien minuten later lijkt de wedstrijd helemaal gespeeld. Een inspeelbal op Sven wordt niet goed verwerkt. Onder druk verliest hij de bal en De Lutte countert naar de 1-3.

De wedstrijd lijkt hiermee gespeeld maar er gloort hoop wanneer Lars een afgeslagen bal droog weet binnen te schieten. Er zijn nog twintig minuten te spelen en VIOS probeert het wel maar weet de gelijkmaker niet te vinden. Wat rest is een nederlaag bij het ingaan van de winterstop. Eerste wedstrijd na de winterstop op 21 Januari, thuis tegen Overdinkel. Aanvang 14.00uur.