SVBV JO17-1 – VIOS B. JO17-1

zaterdag 9 december

Op zaterdag 9 december stond de 3e wedstrijd van deze fase op de planning. De tegenstander van vandaag was SVBV JO17-1. SVBV staat na 3 wedstrijden bovenaan met 7 punten dus het beloofd een spannende en belangrijke wedstrijd te worden. Met een temperatuur van 7 graden Celsius is het weer prima om te voetballen.

Een goede boorbereiding beloofd vaak een goed resultaat. Iedereen was dus ook keurig op tijd en alles werd voorbereid om op tijd naar Barchem te kunnen gaan.

VIOS B. is aangekomen in Barchem en in Barchem was de voorbereiding iets minder goed. Wij moesten namelijk een klein kwartier wachten omdat er nog een ander team in de kleedkamer zat, zal dit een tactische zet zijn geweest van SVBV? Wij konden eindelijk omkleden behalve Bram. Hij moest nog even wachten omdat hij zijn tas was verloren. Hij dacht dat zijn tas nog in de auto lag, maar hij had hem naast hem staan. Bram was nog niet helemaal wakker dus. Na een verkorte versie van de warming-up dankzij SVBV kon de wedstrijd eindelijk beginnen om 11:15 lokale tijd. Dit deden we met de volgende opstelling:

Boet
Siem-Tijn-Niek-Bram
Siebe-Michael-Seb
Boele-Daan-Wytze

Marijn vervangt vandaag de geblesseerde Roel als vlagger (waarvoor dank).

Eerste helft

De 1e minuten van de eerste helft begonnen wij prima. De tegenstander had geen kans gekregen en wij voetbalden bijna alleen maar op hun helft. Er werd dus niet veel weggegeven. Wij creëerden enkele kansen over de linker flank, maar nog zonder succes. Halverwege de 1e helft kreeg de tegenstander een kans die ze wisten te benutten. Het staat 1-0 voor SVBV. Even later krijgt SVBV weer een kans over hun rechterkant. Zij wisten weer te scoren en dus stond het 2-0. Het werd dus nog een hele lastige wedstrijd, als we de rust in gaan met een 2-0 achterstand.

Tweede helft

Thijmen kwam erin voor Boele op rechtsbuiten.

Na een aantal instructies van de trainers en toeschouwers kon de 2e helft beginnen. De wedstrijd loopt aardig gelijk op en er worden niet heel veel kansen gecreëerd. Er werd wel iets meer gevoetbald door ons team. Halverwege de 2e helft krijgen wij wel een kans die leidt tot een vrijetrap op ongeveer 23 meter van de goal af. Een mooie plek voor een rechtspoot. Seb eist de vrije trap op, maar weet helaas niet te scoren.

In de 73e minuut maakte Seb een actie in de 16 van de tegenstander en Seb werd aangeraakt dus ging liggen en Vios kreeg een penalty. Wytze mocht de penalty zetten en scoort de penalty.

Het staat 2-1 met nog 6 minuten te gaan. Er is dus nog hoop op een punt, maar dat punt komt niet als Vios helaas niet meer weet te scoren in die korte tijd. De wedstrijd eindigt in een 2-1 nederlaag voor ons.

Na deze wedstrijd en dit resultaat konden we weer terug naar Beltrum.

De volgende wedstrijd is op een maandag dus een avondwedstrijd tegen Rietmolen en het verslag zal komen van Boet!


Terug naar wedstrijdverslagen