VIOS – Victora ’28: 6-0

maandag 27 november

VIOS beloont zichzelf en boekt een dikke overwinning!

Uit de laatste vier wedstrijden wist VIOS slechts één punt te behalen. Driemaal werd er verloren en er werd maar éénmaal gelijk gespeeld. Er werd behoorlijk gespeeld maar het maken van doelpunten bleek het grootste probleem te zijn. In acht wedstrijden werd slechts negenmaal gescoord. Het resulteerde in een tiende plaats op de ranglijst. Vandaag speelde VIOS tegen Victoria ’28 uit Enschede, de nummer laatst.

VIOS start dominant en zet hoog druk. Vandaag geeft dit al snel resultaat wanneer Lars na een mooie aanval de 1-0 weet te scoren. Ian heeft een goede individuele actie. Hij passeert zijn man, haalt de achterlijn en legt terug. Een aanval uit het spreekwoordelijke boekje.

In de volgende 10 minuten laat VIOS het initiatief aan de gasten uit Enschede. Het voetbalt te veel achteruit en dat geeft Victoria ’28 enkele mogelijkheden. Toch weet Ian na 22 minuten te scoren na een mooie voorzet vanaf de zijkant. Helaas wordt een vlagsignaal voor buitenspel overgenomen door de scheidsrechter. Niet veel later staat het toch 2-0 wanneer Bob raak kopt na een voorzet van Ian. Weer wordt er gevlagd, de bal zou over de achterlijn zijn gevlogen, maar nu wordt het signaal niet overgenomen.

Enkele minuten later is Bob attent wanneer hij een afgeslagen bal weet af te ronden. Er staat een 3-0 op het scorebord en de wedstrijd lijkt gespeeld. Toch blijft VIOS door voetballen en worden er nog enkele goede aanvallen op de mat gelegd, veelal via de vleugels. Na 35 minuten maakt Ian de 4-0. Ian speelt goed. Na 38 minuten levert hij nog een goede voorzet. Deze wordt door Lars binnengekopt. Ruststand 5-0.

In de tweede helft komt Freek als vervanger voor Bob en later mag Douwe Wim aflossen. Douwe weet ook te scoren! Helaas wel een gele kaart zonder nog een bal te hebben geraakt……

In de tweede helft valt de bal nog éénmaal in het net wanneer Ian de 6-0 binnenkopt. Loek te Woerd heeft dan al zijn debuut gemaakt in heren-1 en weet nog bijna te scoren. Een mooie volley van Loek wordt gekeerd door de keeper. Tot opluchting van trainers en supporters weet VIOS zichzelf eindelijk te belonen. Aan goed spel worden doelpunten verbonden en dat resulteert in een verdiende overwinning.

Volgende week uit tegen LSV. Aanvang 14.00uur.