VIOS B. JO17-1 – Avanti JO17-3

zaterdag 25 november

Zaterdag 25 November stond de 2e Wedstrijd in de 2e fase van de JO-17 op de planning tegen Avanti. Met een temperatuur van zo’n 4 graden was het erg koud om te voetballen. Daarbovenop had het daarvoor veel geregend waardoor we moesten warmlopen op een drassig veld.


We begonnen de 1e helft met de volgende opstelling,

Boet op goal.
Fedde en Niek centraal achterin en Tijn en Siem er naast.
Middelveld Seb, Mika en Siebe.
En in de aanval Wytze, Daan en Boele.

Dat betekent dus op bank Bram, Tristan en Thijmen. Als gastspeler wilde Fedde Kasteel uit de JO-19 met ons mee spelen.

Eerste helft
We begonnen matig. Op een aantal steekpasses op Wytze na creëerden we weinig. Er zat te weinig beweging in het spel waardoor we niets konden we er niks mee. Daarna begon Avanti wat beter te spelen, toch werden er ook door hun niet veel kansen gecreëerd.

Één van de weinige hoogte punten was de volgende situatie: Boet gaf een mooie uittrap naar het midden toe die bij Niek bellande. Niek wilde de bal vervolgens naar voren spelen op geheel eigen wijze (zo hard mogelijk de lange bal spelen), maar kwam per ongelijk tegen de scheidsrechter aan. Dit ging wel zo hard dat de scheidsrechter even moest bijkomen omdat hij flink geraakt werd. Fedde onderschepte even later de bal en schiet hem langs de keeper heen in het goal. Einde van de 1e helft 0-1.

De tweede helft

Met als nieuwe opstelling:
Boet op goal
Fedde en Niek centraal achterin en Bram en Tristan er naast
Middelveld Seb, Mika en Siebe
En in de aanval Wytze, Daan en Thijmen.

Dat betekent dus op bank Tijn, Siem en Boele

Avanti begon in de tweede helft wat feller te spelen. Waardoor een speler bijna een gele kaart kreeg. Even later misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd: Wytze krijgt de bal aangespeeld, zet een actie in waarbij hij een panna maakt bij de tegenstander. Wytze wilde dit even extra duidelijk maken door al passerend de tegenstander te ’’shushen”. Leuk natuurlijk, een panna maken, maar nog geen 2 seconden later had de speler die de panna incasseerde de bal al weer terug veroverd van Wytze en vierde dat door Wytze terug te shushen. De wedstrijd was voor de neutrale supporter niet super leuk om naar te kijken maar dat neemt niet weg dat de JO17 een goede wedstrijd heeft gespeeld en de 3 punten mooi mee naar huis neemt. Eindstand 0-1!

Na een sportieve wedstrijd gespeeld te hebben en een uitstekende scheidsrechter en grensrechters gehad te hebben konden we het goed afsluiten en terug gaan naar Beltrum.

De groeten en tot de volgende wedstrijd tegen SVBV JO17-1, die word geschreven door Wytze koster.


Terug naar wedstrijdverslagen