VIOS JO17-1 – FC Eibergen JO17-3

zaterdag 21 oktober

De laatste wedstrijd van deze fase is aangekomen en met een temperatuur van 15⁰ was het perfect weer om te voetballen. Na de 10-0 zege van vorige week hoopt VIOS weer zo’n succes te kunnen behalen en met de laatste 3 punten van deze fase naar huis te gaan.

Als alle spelers en de trainers zijn aangekomen en na een bakje koffie gaan we de kleedkamer in om om te kleden en de opstelling bekend te maken. We spelen een 4-3-3 formatie en die staat als volgt opgesteld:

Boet
Tristan – Tijn – Niek – Bram
Siebe – Mika – Seb
Thijmen – Daan – Wytze

Dit betekend dat Siem en Boele op de bank beginnen.

Nadat iedereen is omgekleed kunnen we het veld op en beginnen we met de warming up. Deze is gevolgd door een rondo, lange ballen, een positie spel en als laatst nog even afronden op het doel.

Het is 15:00 dus dat betekend dat de wedstrijd officieel gaat beginnen met een aftrap voor Eibergen. Dit lijkt allemaal heel normaal, maar we hadden bijna niet kunnen spelen. Aangezien de scheidsrechter van deze wedstrijd het belangrijkste instrument was vergeten: de fluit. Gelukkig was hij (net) op tijd terug voor de aftrap, ditmaal met fluit.

Na het eerste fluitsignaal kan VIOS al snel een bal achter in het net van Eibergen leggen. Na een mooie pass van Siebe naar Thijmen ,die vervolgens af word gelegd naar Wytze maakt VIOS knap de 1-0. Niet veel later weet Mika het 2e doelpunt er in te leggen met een assist van Siebe.

Na nog een paar kansen waar uiteindelijk niets uit blijkt te komen besluit onze centrale verdediger Niek het zelf maar eens te proberen. Hij krijgt de bal op de middenlijn, dribbelt langs een aantal spelers en schiet een prachtig schot richting de kruising die onhoudbaar bleek voor de keeper van Eibergen, 3-0 VIOS.

VIOS blijft doorgaan met kansen creëren. Hierdoor kregen we uiteindelijk een corner die werd genomen door Wytze. Wytze schiet de bal met een mooie boog vlak voor het doel, van deze bal kan Seb mooi gebruik maken en hij tikt de bal rustig het net in voor de 4-0 voor VIOS. Maar hier stopt het niet voor de club uit Beltrum. Met een mooie assist van Mika weet Wytze zijn 2e van de wedstrijd er in te leggen voor de 5-0. Kan Wytze deze wedstrijd een hattrick voltooien? Ja dat kan hij! Met een assist van Seb schiet Wytze zijn 3e doelpunt en de 6-0 voor VIOS er in.

Het is rust en er worden twee veranderingen in de opstelling gemaakt: Tijn gaat er uit voor Siem die rechtsback gaat spelen, hierdoor schuift Tristan op naar centraal achterin en Thijmen gaat er uit voor Boele die nog steeds op zoek is naar zijn eerste doelpunt van het seizoen. Overigens had de leiding weinig op of aanmerkingen, dat is ook niet gek als je 6-0 voor staat bij rust. Omdat er zo weinig op of aanmerkingen waren was Stan alvast begonnen met het schoonmaken van de kleedkamer:

Kan Boele scoren? Ja dat kan hij! Terwijl de trainers zitten te praten, over fluffy gehaktballen, krijgt Boele een bal van Wytze in zijn voeten gespeeld die hij er via een tegenstander in schiet, het hele team kan niet geloven wat er is gebeurd “Heeft Boele gescoord?” Ja dat heeft hij dus 7-0 VIOS en de achtste keer dat Eibergen aftrapt. Hierna weet Mika er nog een mooie bal in te leggen voor de 8-0 van VIOS. Maar VIOS weet nog niet van ophouden want ze willen het record van 10-0 verbreken, die ze de week er voor tegen Ruurlo en tegen Trias al hebben behaald, verslaan. En VIOS komt alleen maar dichterbij wanneer Wytze via een assist van Seb zijn vierde weet te scoren.

En met nog 10 minuten te spelen word er weer gewisseld. Thijmen komt in de verdediging te staan en Tijn komt voor het eerst in de spits terecht. Wytze word weer diep gestuurd en de net gewisselde spits is op zoek naar zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. Maar dit gebeurd niet de bal komt opnieuw bij Boele terecht die zijn tweede goal van de wedstrijd maakt en daarmee nog een keertje zijn team verrast.

En het staat weer 10-0 maar deze keer is er nog tijd te spelen. Kan VIOS zijn eigen record verbeteren? Ja dat kunnen ze, Wytze speelt een bal op Tijn die hem aanneemt en hem rustig over de keeper, die al op de grond was gedoken, heen kan spelen voor de 11-0. Maar Tijn is niet van plan om te stoppen en scoort nog een keertje met een knap balletje over de verdedigers van Wytze waardoor Tijn 1 op 1 komt met de keeper en hem er rustig in kan tikken. 12-0. Er komt nog een kans met een voorzet van Mika maar Tijn en Boele weten allebei net niet hun hattrick te voltooien. Tijn krijgt hier nog een herkansing voor met een vrije trap die hij nipt over schiet, het blijft 12-0 voor de grootste overwinning van de jo17-1 van dit jaar.

Deze uitslag kan ook niet worden vertoond op het scorebord dus het verzoek aan het bestuur voor een nieuwe scorebord (van vorige week) blijft nog steeds staan.

Dit was de laatste wedstrijd van deze fase en omdat VIOS het zo goed heeft gedaan, namelijk tweede in de poule, gaan ze volgende fase in de hogere derde klasse spelen. De eerste wedstrijd is thuis op 4 november tegen Winterswijk. Het verslag van deze wedstrijd wordt geschreven door Bram.


Terug naar wedstrijdverslagen