VIOS B. JO17-1 – Diepenheim JO17-1

woensdag 27 september

Woensdag 27 september stond de 2e officiële wedstrijd van de jo-17-1 op de planning. Tegenstander: Diepenheim Jo-17-1
Dit keer dus niet op zaterdag maar een avondwedstrijd, die zijn altijd mooi om te spelen. Met een temperatuur van 17 graden was het ook nog eens lekker weer om te voetballen.

We begonnen met de volgende opstelling:

Boet op goal
Niek en Tijn centraal achterin, Tristan en Bram op de back-posities.
Op het middenveld begonnen Siebe, Seb en Michael.
Aanvallend begonnen we met Wytze op links, Daan in de spits en Boele op rechts.

De 1e helft
De wedstrijd begon, de eerste 5 minuten waren wij beter. Daarna kwam Diepenheim iets meer aan het voetballen. Maar dit leidde niet tot echt grote kansen. Het was erg rommelig over en weer door het gladde veld.

Wytze werd na 10 minuten diep gestuurd hij miste die kans, maar enkele minuten later nog een kans, met dit keer wel resultaat. Hij gaf de bal voor de goal waar Daan stond. In eerste instantie komt de bal niet bij Daan, maar omdat de bal slecht verwerkt word komt de bal toch voor zijn voeten. Hierdoor  scoort Daan de 1-0 na 14 minuten.

Na de goal viel de wedstrijd een beetje dood. Het werd een slag op het middenveld. Diepenheim creëerden heel weinig kansen. Toch konden wij Wytze enkele malen één op één met de keeper zetten, helaas zonder succes.
Met een 1-0 voorsprong gingen we de rust in.

Dan krijgen we in de kleedkamer te horen van grensrechter Roel dat de keeper van Diepenheim EHBO nodig heeft, want de keeper heeft last van zijn pols. Diepenheim had daardoor geen wissels meer over waardoor Diepenheim met 10 man verder moest.

De 2e helft
Siem komt op de plek van Boele, terwijl Mika voor Daan er in komt.

We begonnen de eerste 5 minuten goed, we hadden de bal en kregen kansen. Uiteindelijk werden we daarvoor beloond: Seb maakte een actie aan de rechterkant van het veld en legde de bal op de rand van de 16 meter in de voeten van Mika die hem vervolgens heerlijk in de rechter bovenhoek krulde, een mooie goal. Vios komt op een 2-0 voorsprong.

Na die goal begonnen we te verzwakken, we lieten de tegenstanders lopen, we zetten geen druk meer en vermeden de duels. Uiteindelijk werd dat ook afgestraft Diepenheim scoorde de 2-1. Een afstandsschot van een metertje of 18 in de benedenhoek die Boet kansloos liet.

Het was nu zaak voor ons om met 11 man erover heen te gaan en weer ons eigen spel te spelen, dat lukte enigszins. Het lukte weer om Wytze twee keer één op één met de keeper te krijgen, helaas wist Wytze deze kansen niet te verzilveren. Wel kregen we van deze schoten kregen een corner. Mika neemt de corner en legde de bal bij de penalty stip. Seb probeerde uit te halen maar schoot onder de bal door. Hierdoor viel de bal op de arm van een tegenstander met als gevold een penalty voor Vios. Wytze ging er achter de bal staan met resultaat. Wytze scoort de 3-1.

De rust keerde terug in het spel van Vios, we haalde ons eigen spel nog steeds niet maar we stonden voor en creëerden meer kansen. Daarna stuurde Michaël Wytze weg met een geweldige steekpass waardoor Wytze de bal langs de keeper in de verre hoek kon schieten. Vios staat met 4-1 voor.

Daarna bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde: een erg rommelig Vios maar wel de beter ploeg. Ondanks het rommelige spel beloonden we onszelf wel. Michaël kreeg een schotkans op 20 meter van de goal en Michael schiet de bal weergaloos in de verre bovenhoek. Vios staat met 5-1 voor.

Daarna kregen we een corner iedereen miste de bal, maar daar was ineens Tijn die kwam aanvliegen om even een omhaal op de rand van de 16 meter te doen. Helaas scheerde de bal langs hem heen en kreeg Tijn niet zijn Puskas-award waardige goal. Even daarna kregen we een vrije trap op een metertje of 25 Niek die de vrije trap goed op eiste schoot hem alleen zonder succes richting de goal.

De wedstrijd was afgelopen. Vios wint met 5-1 op een heerlijke voetbalavond. Dit was mijn verslag, het volgende verslag wordt gemaakt door Thijmen Helmers.