VIOS B. JO17-1 – Neede JO17-2

zaterdag 9 september

Op 9 september stond de 1e officiële wedstrijd van de JO17 op de planning. De tegenstander: Neede JO17-2.

Met een lokale temperatuur van 28,5 graad is het, voor de mooiweer voetballers, de uitgelezen kans om een goed resultaat neer te zetten. Flink warm dus. Maar dat mocht de pret niet drukken of zoals Ian zei: ook zij hebben last van de warmte. Na deze tegeltjeswijsheid was het tijd om aan de warming-up te beginnen.

Een goede voorbereiding kan op een wedstrijddag leiden tot een mooi resultaat. Het kader had daarom alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat de spelers optimaal kunnen presteren. De ballen op de juiste druk (0,8 bar, bij warm weer), hesjes gewassen (tip: het liefst met lenor wasverzachter) en de bidons gevuld met verkoelend water op deze zonovergoten dag.

Enige wat nog ontbrak was een goede aanvoerdersband, al werkt ducttape ook, aldus Niek.
Na een uitstekende warming-up, ondanks het warme weer, was het tijd om te starten met de wedstrijd.

Dit deden we in de volgende opstelling:

Boet
Tristan, Niek, Tijn, Bram
Seb, Wout, Mika
Thijmen, Michael, Boele

De 1e minuten van de eerste helft stond het elftal als een huis. Er werden geen kansen weggeven, maar er werden ook nog weinig kansen gecreëerd. Wellicht had dit te maken met het kunstgrasveld van SP Neede. Wat na een snelle meting een temperatuur van 48,1 graad bleek te hebben. Met deze temperaturen is een welverdiende drinkpauze wel op zijn plaats, even een beetje hydrateren. Dat beetje vocht bleek ook een extra bijkomend effect te hebben: Goals!

Na goed druk zetten was het Wout (van de JO15) die de bal wist te ontfutselen van de tegenstander, een andere tegenstander uit te kappen om daarna de bal knap in het netje te leggen. Hier vlak na raakt Michael licht geblesseerd. Daan werd zijn vervanger in de spits. Snel na de wissel was het Seb die wist te ontsnappen, na een op maat gegeven lange bal. Nadat Seb de achterlijn op had gezocht wist hij de bal voor de voeten van Daan te leggen. Daan leek de kans ietwat te makkelijk te vinden, althans, waarom zou je in 1x scoren als je in 2x kan scoren. Hoe dan ook: 0-2. Met een 0-2 voorsprong ging de JO17 de rust in.In de rust werd Siebe in de ploeg gebracht voor Boele.

Vanwege het warme weer kregen we niet 1 maar 2 kannen siroop van de kantinejuffrouw van Neede. Erg attent, waarvoor dank. Ook in de siroop bleken doelpunten te zitten. Dit bleek wel uit de eerste minuten na de rust. Mika ontsnapte uit de greep van de verdedigers en was op weg naar het doel. De verdediger van Neede had maar één optie. Mika vakkundig aan het shirtje trekken en hem ter aarde laten storten. Resultaat: een vrije trap. Niek waande zich even de James Ward-Prowse van de JO17 en had in gedachten de vrijetrap al binnen geschoten. Helaas voor hem vond Ian dat Seb de aangewezen persoon was om deze vrijetrap te nemen. De wil van de trainer is wet. En zo geschiedde. Achteraf bleek dit toch niet zo een slechte keus want Seb draaide de bal vanaf een meter of 20 fraai in de linkerhoek. 0-3 voor VIOS.

Michael die na wat rust op de bank weer was hersteld van zijn blessure mocht weer terug het veld in om Thijmen te vervangen. Niet veel later volgt wellicht de mooiste goal van deze middag. Seb gaf een steekbal achter de verdedigers, de bal leek naar Mika te gaan maar Mika liet de bal door zijn benen lopen. Hierdoor kwam de bal bij Siebe die ondertussen al een goede loopactie had ingezet. Hierdoor kwam Siebe in positie om te scoren maar besloot de bal, koeltjes af te leggen op Daan (toch knap op zo een warme dag), waardoor Daan de keeper makkelijk kon passeren met een geplaatst schot en de score op 0-4 zette.

Ondertussen leek het gehele elftal van Neede te zijn bezweken onder de hitte van de brandende zon, want VIOS speelde erg gemakkelijk door de defensie van Neede heen. Daan werd even later weggestoken met een steekpass. Hij nam de bal knap aan waardoor hij in scoringspositie kwam. Daan was alleen de 0-4 nog niet vergeten en legt evenals Siebe de bal keurig af op Michael die hierdoor de bal makkelijk kon afmaken. En daarmee stond de teller alweer op 5 goals voor VIOS.

Tot overmaat van ramp, voor Neede dan, werd het zelfs nog 0-6 voor VIOS. Michael werd vrijgespeeld, ging de 1 tegen 1 aan met zijn tegenstander, wint en schoof de bal ijskoud in de linkerhoek. De aanval van VIOS was vandaag aardig in vorm. Maar de verdediging van VIOS mag ook niet onbenoemd blijven. Het vijftal: Boet, Tristan, Niek, Tijn en Bram hebben de aanvallen van Neede keer op keer verijdeld, dat is zeker een compliment waard. Evenals een compliment voor Wout die vanuit de JO15 kon aansluiten bij ons.

Ook van de volgende wedstrijd zal er verslag worden gedaan. Dit keer zal het verslag komen van Seb!


Terug naar wedstrijdverslagen