VIOS – Germania: 4-3

VIOS wint met 4-3 van Germania en bereikt finale nacompetitie!

zondag 11 juni

Afgelopen zondag was VIOS vrij en de tegenstander van vandaag, Germania, wist in een spectaculaire wedstrijd te winnen van Blauw Wit. Hierbij kwam het verschillende malen terug van een achterstand en liet het zien dat het een sterke aanval heeft. VIOS is gewaarschuwd!

De wedstrijd begint onder tropische omstandigheden met temperaturen boven de 30C. Moeilijke omstandigheden voor de spelers, maar er worden drinkpauzes ingelast. Het strijdplan van trainers Nick van der Luyt en Maarten te Velthuis richt zich op een compacte verdediging. Hierbij is geduld een eerste vereiste, dan komen de kansen vanzelf.

Het begin is voor Germania maar na 6 minuten vuurt Ian een eerste waarschuwingsschot af welke over gaat. Na 11 minuten is het Bob Groot Kormelink die een schot lost. Dit wordt gekeerd door de keeper maar Tom is attent en hij tekent voor de 1-0. Er breekt een fase aan waarin VIOS relatief makkelijk overeind blijft maar na 23 minuten valt de 1-1 met een mooi afstandsschot. Er wordt net iets te veel ruimte gegeven en de individuele klasse van Germania is direct te bewonderen.

In het vervolg is Germania dominanter, maar dit is ook een gevolg van het strijdplan. Germania wordt de bal gegund en VIOS wacht zijn eigen kansen af. Dit geduld wordt beloond in de 45e minuut wanneer Ruud een mooie voorzet aflevert welke door Tom wordt binnengekopt. De VIOS-supporters kijken uit naar de rust maar zijn teleurgesteld dat voordat deze aanbreekt het alweer 2-2 staat. VIOS is niet wakker, geeft iets te veel ruimte weg en met een volgens velen houdbaar schot staat het 2-2.

De tweede helft begint dan weer goed wanneer Freek zijn ervaring gebruik en zijn klasse laat zien door de 3-2 op het scorebord te tillen. Niet veel later rond Tom nog eens fraai af en staat het 4-2. Echter er is nog meer dan een half uur te spelen en ook vorige week toonde Germania veerkracht.

Na 61 minuten staat het na slecht verdedigen 4-3 en wordt het spannend en niet goed. Goed zijn wel de reddingen van Flin. Enkele malen brengt hij redding en houdt VIOS op de been. Billen knijpend wordt het einde behaald met een 4-3 winst en is de opluchting groot. Wel in stijl overigens. VIOS maakt het zich onnodig moeilijk en dat hebben we dit seizoen vaker gezien.

De finalewedstrijd is tegen SVO 68 / VVLK SSA. Deze wordt gespeeld op zondag 18 juni op neutraal terrein. Wij houden u nog op de hoogte.

Doelpuntenmakers:
1-0: Tom Walterbos
2-1: Tom Walterbos
3-2: Freek Helmers
4-2: Tom Walterbos

VIOS – Germania: 4-3 Bekijk foto's
Terug naar wedstrijdverslagen