VIOS B. JO17-1 – Ruurlo JO17-3

zaterdag 14 oktober

Scorebord kan monsterzege VIOS niet aan.

Het was alweer de op één na laatste wedstrijd van de eerste fase. Na de eerste nederlaag van het seizoen, vorige week, hebben alle spelers zich weer opgeladen om met het hele team opnieuw te strijden voor de drie punten.

Met welgeteld tien spelers en een keeper werd de voorbereiding van de wedstrijd in gang gezet. Onder het genot van een “heerlijk bakje versgemalen bonenkoffie” uit de kantine kwam ook het besef bij de spelersgroep binnen: dat we vandaag zonder wissels aan de wedstrijd zouden gaan beginnen. Enkele rekenwonders uit de groep hadden toch nog even bevestiging nodig: “11 man? Dus ik sta basis??”

De spelers die schitterde door afwezigheid waren Tristan, Siem en Niek. Siem was op vakantie, Tristan had last van voedsel dat er aan de bovenkant weer uit kwam en Niek hechte meer waarde aan het bekijken van het prachtige spul bij Loon- en grondverzetbedrijf – Transport Groot Zevert.

Uiteraard hadden de leiders ook deze wedstrijd tot in de puntjes voorbereid. De kledingtas was aanwezig voor het maken van de teamfoto, de geluidsinstallatie was aanwezig zodat de Piraten-top 1000 de toppers van de JO17 van de nodige sfeer kon voorzien, de grijze shirts waren ruim op tijd geregeld (want iedereen weet natuurlijk dat Ruurlo ook in het geel speelt…) en de waterzak was gevuld met de juiste hoeveelheid wonderwater.

Tijdens de warming-up kwam er een mooie hoeveelheid hemelwater naar beneden, waardoor het veld er nog beter bij kwam te liggen dan het al lag. Aangezien er geen wissels waren die de keeper warm konden schieten, zagen Jeroen en Stan de kans schoon om hun fluwelen traptechniek te demonstreren.

Nadat er vlak voor de wedstrijd een prachtige teamfoto werd geschoten, door lokaal topfotograaf M. Heutinck, konden de gele shirts ingeruild worden voor de grijze shirts en kon de wedstrijd met de volgende opstelling beginnen:

Boet

Thijmen – Tijn – Seb – Bram

Siebe – Michael – Mika

Wytze – Daan – Boele

Na een paar minuten voetballen werd al snel duidelijk dat VIOS de bovenliggende partij was. Al na 3 minuten werd Wytze in de ruimte weggestuurd om het 1 op 1 duel met de keeper aan te gaan. Hij omspeelde hier slim de uitkomende doelman maar deze wist op zijn beurt nog net de benen van Wytze NIET te ontwijken: Strafschop. Dit buitenkansje wist Wytze zelf te benutten en hij zette hiermee de 1-0 op het scorebord. De eerste van velen bleek later. Niet veel later was het weer Wytze die weggestoken werd en het overzicht bewaarde, waardoor hij Daan voor open doel kon zetten: 2-0.

De 3-0 hing al een tijdje in de lucht. Na wederom een diepe loopactie van Wytze was Boele in volle snelheid aangesloten voor het doel, maar hij werd niet gezien door Wytze.

Uiteindelijk vielen toch ook de 3-0 en 4-0 volgens bekend recept: Wytze wordt de ruimte ingestuurd en Wytze scoort zelf of legt breed: 3-0 Wyzte, 4-0 Daan.

Ook in deze wedstrijd had de linksback van dienst (Bram) weer bewezen te beschikken over een techniek waar menig aanvaller jaloers op kan zijn. Tijdens een dribbel op hoge snelheid weet hij, op miraculeuze wijze, de bal prachtig door de benen van de tegenstander te spelen en daarna rustig verder te lopen met de bal. Het schijnt dat de speler van Ruurlo nog steeds op zoek is naar de bal…

Nog voor rust werd met een goed schot vanaf de rand van de 16 meter de bal in het netje gelegd door Michaël. De trainers waren dik tevreden met het tot zover behaalde resultaat. In de 2e helft kwam Wout vanuit de JO15-1 ons ondersteunen in aantallen. Uit statistieken blijkt dat Wout in elke wedstrijd bij de JO17 een doelpunt weet te maken. Zal het deze keer weer lukken? ’’Het blijft toch een beetje koffiedik kijken’’, aldus Boet.

De tweede helft stond vooral in het teken van de All-time Fan-favorite: Boele. Al wekenlang laat hij zien dat hij met zijn voetbalkwaliteiten dichtbij zijn eerste doelpunt van het seizoen is. Zijn loopacties waren de hele wedstrijd (op aanwijzing van trainers en teamgenoten) geweldig on point. Helaas werden deze niet altijd door zijn medespelers begrepen, waardoor menig kans verloren ging.

Ook in de tweede helft weet VIOS de druk er goed op te houden en hieruit volgde al snel de 6-0. Dit keer is het Siebe die na goed druk zetten de bal weet te veroveren en te scoren. Na de 6-0 is het even rustig op het hoofdveld van VIOS. Een aantal keren weet Boele een grote kans te creëren maar scoren lukte nog niet.

Zo leek VIOS gewoon lekker verder door te stoten zonder enige problemen. Helaas, niets bleek minder waar. Onze vaste (en zeer gewaardeerde) vlagger Roel kreeg aan het begin van de wedstrijd een erg zware kwetsuur aan zijn vlag. Gelukkig was leider Stan er als de kippen bij om vervangend materiaal te regelen waardoor Roel de wedstrijd als nog heeft uit kunnen vlaggen, tot grote opluchting van Jeroen.

Even daarna maakt Boet het nog spannend door een afstandsschot van de tegenstander tegen te houden, om deze vervolgens richting eigendoel te koppen. Gelukkig weet hij op tijd te herstellen en een tegendoelpunt te voorkomen.

Ruurlo is nog twee keer dicht bij een treffer, maar raakte twee keer het aluminium. Uiteindelijk wist VIOS de pot definitief te beslissen door goed druk zetten van het team en de rustige afronding van Mika: 7-0

Met nog 10 minuten te spelen werd de bal na een hoekschop hard tegen de onderkant van de lat aangeschoten door Daan. Tijn, die door zijn ervaring op de juiste plek stond, kon hierna de bal binnenwerken: 8-0. Je zag aan de jongens dat ze zagen dat het mogelijk was. Die dubbele cijfers moesten op het scorebord!

Niet veel later ging de luchtmacht van VIOS met alle lengte die ze hadden mee naar voren om de 9-0 tegen de touwen te koppen. Ditmaal zorgde aanvoerder Seb met een mooie kopbal voor dat de prachtige voorzet van Mika wordt verwerkt.

De 10-0 hing in de lucht. Alleen hoe en door wie deze gescoord zou worden is nog de vraag… na weer een goede hoekschop van Mika belande de bal voor de voeten van Boele. Hij denkt geen twee keer na. Weet de bal met veel gevoel klaar te leggen zodat, volgens statistieken, Wout zijn doelpuntje nog mee kon pakken.

Helaas was het niet mogelijk deze prachtige uitslag weer te geven op het scorebord (zie foto). Vanuit de JO17 is daarom ook de vraag aan het bestuur of een nieuw scorebord binnen het budget past.

Volgende week staat de laatste pot van de eerste fase op het programma. Het wedstrijdverslag zal gemaakt worden door Tijn.