FC Trias JO17-3JM – VIOS B. JO17-1

zaterdag 30 september

Op zaterdag 30 september om 13:00 was de derde officiële wedstrijd van V.I.OS. Beltrum JO17-1 tegen F.C. Trias JO17-3JM. Met een prima 22 graden was het een lekker weertje om een potje te voetballen. Een goed begin is het halve werk dus de eerste voorbereidingen werden al getroffen. Ballen op 0.80 bar, gevulde bidons, aanvoerdersband en voetbalkleren gewassen.

Warming up was net als altijd. Eerst hakkenbillen, knie heffen, kruispas. Daarna gingen de wissels Boet warm schieten en de basisspelers pasoefeningen, positiespel en daarna werd er afgerond. Iedereen was helemaal klaar voor de wedstrijd die we begonnen in de volgende opstelling:

De opstelling was als volgt:

Boet in het hok.
Bram, Niek, Tijn en Siem in de verdediging.
Seb, Michaël en Siebe op het middenveld.
Boele, Mika en Thijmen in de aanval.

1e helft
Tot het grote genoegen van een aantal spelers van V.I.O.S speelden we tegen een gemengd team. Niet dat dit nieuw is, maar blijkbaar toch nog steeds spannend voor een aantal spelers. Waarom laten we maar even in het midden…

De eerste 10 minuten werd er top gespeeld en veel inzet getoond. Het leidde uiteindelijk niet tot een goal, ondanks dat de verdediging van F.C. Trias niet goed stond opgesteld. Daarna verslapte V.I.O.S. wel iets en werd het wat rommelig. V.I.O.S. Begon mee te voetballen met het rommelige voetbal van F.C. Trias. Maar er werd uiteindelijk wel gescoord.

De openingsgoal kwam van V.I.O.S. en kwam op naam van Michaël in de 11e minuut. De assist werd gegeven door Seb. 19 minuten later kwam Mika met de 2-0 voor V.I.O.S. met wederom een assist van Seb. De laatste goal in de eerste helft was weer voor V.I.O.S. dit keer gemaakt door Tijn in de 40e minuut met een prachtige kopbal uit een hoekschop genomen door Mika. Zo ging V.I.O.S. de eerste helft in met een 3-0 voorsprong.

Rust
Twee kannen ranja hadden de jongens wel verdiend. In de rust werden we op scherp gezet door het kader. Stan gaf aan dat er niet meer van afstand geschoten mocht worden. We schoten te vaak onnodig van een grote afstand waardoor we rommelig gingen voetballen. En omdat de verdediging niet sterk was moesten we het voetballend oplossen. Daarom bedacht Stan de volgende regel: Schiet je toch onnodig van afstand? Dan moet je maandag op de training 2 rondjes lopen als straf. De spelers gingen daarna met de regel in hun achterhoofd het veld op voor de 2e helft.

Stan was alleen wel vergeten dat Tristan en Wytze ondertussen aan het warmlopen waren en deze regel dus niet hadden gehoord…

2e helft
De 2e helft begon met drie snelle goals achter elkaar voor V.I.O.S. In de 42e, 44e, 49e minuut gemaakt door Wytze, Daan en Mika, een lekker begin van de 2e helft. Iedereen had goed geluisterd naar de woorden van Stan in de rust, maar zoals eerder benoemd had Wytze deze woorden niet meegekregen. Dit was met name terug te zien in de vele pogingen van afstand van Wytze en dit was blijkbaar ook een teken voor Seb die het toch ook maar weer van afstand ging proberen.

Even later volgen weer twee snelle goals van V.I.O.S. gescoord in de 62e en  64e minuut door Mika en Seb. Assists gegeven door Thijmen en Mika. Niet veel later kwam Niek ook nog met een goal voor V.I.O.S. in de 73e minuut. Toen de laatste treffer in de wedstrijd 80e minuut voor V.I.O.S. Gemaakt door Michael assist van Seb en zo was de wedstrijd klaar. Een zakelijke 10-0 overwinning voor V.I.O.S. Speler van de wedstrijd: Boet. Niet omdat hij zoveel ballen moest tegenouden maar omdat het best knap is dat je na 80 minuten en twee balcontacten nog op het veld stond.

Hoogtepunten
In de 1e helft wilde Seb schieten op goal, alleen dat mislukte, maar daar stond Thijmen die de bal met zijn hak een loei gaf waardoor de bal bijna de kruising in ging. Daarna deed Bram een 5 star-skillmove (voor de niet FIFA speler: een trucje met de bal) ’’dom kiek’n’’ maar vergat de bal.

Seb met een prachtige solo, hij dribbelde vijf man voorbij maar vervolgens maait hij vol over de bal op het moment dat hij wilde afronden.

Maar misschien wel het aller mooiste moment staat op naam van Niek. Hij maakte een prachtige dubbele schaar, in het midden van het veld, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Wat dit voor nut had is ons nog steeds een raadsel, maar genialiteit is soms onnavolgbaar. Wellicht komt hier de Cruyffiaanse uitspraak vandaan: ‘’Je gaat het pas zien als je het doorhebt.’’

De verdediging was deze wedstrijd top, niemand kwam er door en Boet heeft keurig de nul gehouden. Ook het middenveld en de aanval waren prima en zo gingen we weer lekker met drie punten naar huis. De eerstvolgende wedstrijd die we spelen is tegen SJO AZSV-AD’69 JO17-4. Een pittige tegenstander die eerste staan op de ranglijst. Ook dan zal er een wedstrijd verslag gemaakt worden, dit keer door Michaël.